nieuws

Kabinet pakt vergunningenbrij aan

Horeca

Vergunningen in de horeca worden drastisch versimpeld of zelfs afgeschaft. Het kabinet is akkoord gegaan met een voorstel van staatssecretaris Karien van Gennip van Economische Zaken. Nog voor Prinsjesdag gaat er een wet naar de Raad van State.

Kabinet pakt vergunningenbrij aan

Eindelijk goed nieuws dus voor horecaondernemers wanneer het over de enorme regelbrij gaat. Al is nog niet bekend om hoeveel vergunningen het exact voor de horeca gaat.

Van Gennip wil ook de provincies en gemeenten binden aan termijnen waarin een vergunning moet worden geweigerd. Zo moet alles sneller, simpeler en klantvriendelijker gaan. Bedrijven begrijpen vaak niets van het gedrag van een instantie die een vergunning weigert of niets van zich laat horen.

Koninklijk Horeca Nederland zegt nog niet te willen reageren op het besluit. De branchevereniging denkt eind deze week of begin volgende week met een reactie te komen.

Reageer op dit artikel