nieuws

Kampioenschap om mooiste schuimlaag cappuccino

Horeca

Koffiemelkleverancier Friesche Vlag houdt op 15 september het eerste Nederlandse kampioenschap Latte Art. Het doel van deze titelstrijd is om de mooiste en kunstzinnigste schuimkraag op een cappuccino te maken. Het evenement vindt hoogstwaarschijnlijk plaats in Scheveningen. De organisatie van het kampioenschap hoopt dat de passie en beleving van koffie in de horeca gaat toenemen.

Dat meldde Bart Hooijer van het organiserende bedrijf Friesche Vlag. ‘Het is voor negentig procent zeker dat het gaat plaatsvinden in de Beachcompany in Scheveningen. Voor het 120 meter lange strandpaviljoen worden zandsculpturen gemaakt en dat past weer prima bij de combinatie van creativiteit en kunst, waar het bij Latte Art om draait. We zijn nu bezig met het zorgvuldig samenstellen van een deskundige en onafhankelijke jury. Een bekend culinaire tv-persoonlijkheid heeft al toegezegd zitting te willen nemen in de jury. Binnenkort informeren we geïnteresseerde horecabedrijven via internet en vakbladen.’

Dat meldde Bart Hooijer van het organiserende bedrijf Friesche Vlag. ‘Het is voor negentig procent zeker dat het gaat plaatsvinden in de Beachcompany in Scheveningen. Voor het 120 meter lange strandpaviljoen worden zandsculpturen gemaakt en dat past weer prima bij de combinatie van creativiteit en kunst, waar het bij Latte Art om draait. We zijn nu bezig met het zorgvuldig samenstellen van een deskundige en onafhankelijke jury. Een bekend culinaire tv-persoonlijkheid heeft al toegezegd zitting te willen nemen in de jury. Binnenkort informeren we geïnteresseerde horecabedrijven via internet en vakbladen.’

Reageer op dit artikel