nieuws

KH Delft in clinch met burgemeester

Horeca

Wild en onbesuisd’ noemt burgemeester Verkerk van Delft het vorige maand genomen besluit van de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland om het convenant Veilig Uitgaan eenzijdig op te zeggen.

KH Delft in clinch met burgemeester

In het convenant staan afspraken tussen horeca, gemeente en politie om het uitgaan in Delft veiliger te maken. Koninklijke Horeca Delft blokkeert nu de afspraken omdat ze het niet eens is met Verkerks besluit om Café Sport en De Taveerne te sluiten wegens vermeende drugshandel.

Pim Meijkamp, voorzitter van KH Delft, vindt het onterecht dat ondernemers kapot worden gemaakt, terwijl ze in zijn ogen geen strafbare feiten hebben gepleegd.

Verkerk: ‘Meijkamp kan niet van mij verwachten dat ik stop met de procedures tegen de cafés. Dat is niet in het belang van de horeca en het uitgaanspubliek’, zei hij zichtbaar geërgerd.

Sluiting voor de rechter

Café Sport moest van de gemeente 16 weken dicht, De Taveerne een jaar. Achte horecazaken in Delft kwamen er met een waarschuwing vanaf. De eigenaar van De Taveerne heeft een kort geding aangespannen. Op 21 maart doet de rechter uitspraak. Deze besloot eerder al dat Café Sport niet dicht hoeft.

Reageer op dit artikel