nieuws

KHN reageert behoedzaam op rookambitie minister Klink

Horeca

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) heeft in een officiële persverklaring terughoudend gereageerd op de uitlatingen van de nieuwe minister van VWS, Ab Klink. Klink meldde donderdag op de dag van de beëdiging van het kabinet dat er wat hem betreft binnen een jaar een rookverbod komt in de horeca.

KHN reageert behoedzaam op rookambitie minister Klink

‘KHN heeft de ambitie van minister Klink van VWS over roken in de horeca vernomen. Zoals ook in het regeerakkoord is vastgelegd, zal verdere invulling van het rookbeleid in samenspraak met de branche worden besproken. KHN wacht het eerste formele overleg met de nieuwe minister met belangstelling af. KHN houdt vast aan het stappenplan dat met de minister van VWS is afgesproken en dat tot en met 2008 loopt’, luidt de behoedzame officiële verklaring van de branchevereniging.

‘Persoonlijke ambitie’

De nieuwe minister van VWS meldde donderdagavond op televisie dat er wat hem betreft nog binnen een jaar een rookverbod in de horeca moet komen. Hij sprak van een ‘persoonlijke ambitie’ om het rookverbod niet in 2011, zoals vermeld in het regeerakkoord, maar in 2008 in te voeren.

Schadelijke stoffen

Klink haalde in het interview een onderzoek aan dat recent is gepubliceerd in een Duits tijdschrift. Klink: ‘Gebleken is dat personeel vijf maal de toegestane waarden van schadelijke stoffen binnen krijgt. Je zou dus eigenlijk in cafés en discotheken met een gasmasker op je werk moeten doen. Dat is een zeer ernstig gegeven’.

Zie ook:

Nieuwe minister: Rookverbod in 2008

Reageer op dit artikel