nieuws

Kijkshop naar Zweedse horlogeketen

Horeca

UTRECHT – Het winkelbedrijf Kijkshop is in buitenlandse handen terechtgekomen. De huidige eigenaar, Retail Network, heeft de 106 winkels in Nederland verkocht aan het Zweedse Klockgrossisten i Norden (KIN), dat met eigen winkelbedrijven horloges en juwelen verkoopt.

Kijkshop naar Zweedse horlogeketen

Financiële details zijn donderdag niet bekendgemaakt door Retail Network. Het Nederlandse detailhandelsbedrijf heeft al eerder zaken gedaan met KIN. Toen ging het om het juweliersbedrijf Lucardi. Tegelijk werd toen ook al de logistiek rond Kijkshop overgenomen. Daarmee zijn de Zweden nu in een klap een speler van belang op de Nederlandse markt. Het bedrijf beschikt ook over een breed gesorteerde webshop.

Klockgrossisten i Norden is van oorsprong een grossier in horloges en juwelen. De afgelopen jaren is het bedrijf in toenemende mate bezig met retailing. Zo beschikt het bedrijf in eigen land over de juweliersketen Ur & Penn dat ruim zestig winkels telt. Het bedrijf heeft verder belangen in de verkoop van onder meer sportgoederen, fotografieproducten, fietsen en boten. De netto-omzetomzet in 2006 bedroeg zo’n 326 miljoen Zweedse kronen.

Einde Retail Network
Daarmee komt het einde van Retail Network als formulehuis weer een stapje dichterbij. Het uit de speciaalzaakketens van het toenmalige VendexKBB ontstane bedrijf verkocht de afgelopen jaren onder meer Lucardi, Scapino, Perry Sport en Prénatal. Het management en investeerder CVC Capital zijn de eigenaren van Retail Network, waarbij het management zo’n 15 procent van de aandelen bezit.

Reageer op dit artikel