nieuws

Klacht tegen McDonald’s na mishandeling

Horeca

De McDonald’s-vestiging aan de Leidsestraat in Amsterdam is bij de politie in de hoofdstad aangeklaagd door een bezoeker. De gast werd in de nacht van zaterdag op zondag volgens de bezoeker erg hardhandig en zonder reden mishandeld door een beveiligingsbeambte van de fastfoodzaak.

Slachtoffer Charles Boonzaayer bezocht het McDonald’s-restaurant zondagochtend om 03.30 uur. Hij zette zijn fiets tegen de gevel van het pand en ging de horecazaak binnen. ‘Plotseling riep een beveiligingsbeambte me luid toe’, verwoordt Boonzaayer het incident. ‘Ik hoorde hem praten over mijn fiets. Ik was verbaasd en kon niet direct een duidelijk antwoord geven op zijn vraag, waar mijn fiets stond. Hij nam me beet met zijn handen om mijn lichaam en probeerde me richting de deur te duwen. Daarna trok hij zijn uniformjas uit en omklemde zijn arm om mijn keel. Zo sleurde hij me de zaak uit. De manager van de zaak ondernam niets.’

McDonald’s laat bij monden van woordvoerder Marnix Simonis weten de zaak grondig uit te zoeken. ‘De aanleiding van dit vervelend voorval is nog onbekend en er zijn op dit moment nog teveel onduidelijkheden. Maar we nemen de klacht, net als alle andere klachten, uiterst serieus. We hebben de heer Boonzaayer per brief geïnformeerd dat de zaak in behandeling is’, aldus Simonis. De woordvoerder bevestigde dat de beveiligingsbeambte ingehuurd was door een bureau, maar kon niet vertellen welk beveiligingsbedrijf en of de veiligheidsman uit zijn functie is ontheven.

Donderdag maakt Boonzaayer de aanklacht formeel door ondertekening van de aanklacht op het politiewijkbureau Lijnbaangracht.

Reageer op dit artikel