nieuws

Klosse verkondigt smaakevangelie in Parijs

Horeca

Peter Klosse is gevraagd om op een groot wijncongres in Parijs zijn smaaktheorie toe te lichten. Het is voor het eerst dat de smaakprofessor voor een dergelijk internationaal toonaangevend publiek zijn smaakevangelie mag verkondigen. De gastenlijst bevat veel wijntoppers.

Het evenement waarvoor Klosse is uitgenodigd is The Wine Evolution in Parijs. Maandag 30 januari mag Klosse een half uur lang zijn bekroonde smaaktheorie toelichten. De eigenaar van De Echoput in Hoog-Soeren en motor achter de Academie voor Gastronomie schreef vorig jaar een boek over zijn smaaktheorie.

Een snelle blik op de internationale gastenlijst laat klinkende namen van wijntoppers zien. De directeur van de Austrian Wine Marketing Board, de topman van drankengigant Constellation Europe, Hoofd Frankrijk van E.& J. Gallo Winery, de wijndirecteur van Pernod Ricard en de president van Moët Hennessy Wine Estates. Allen zijn ze aanwezig in Parijs.

‘Mijn betoog wordt direct vertaald in drie talen. Dat is wel stoer. Ik zie het als een belangrijke stap in de export van de smaaktheorie. Als je kijkt naar de aanwezigen dan beschouw ik het bovendien als een eer om als spreker uitgenodigd te zijn’, aldus Klosse.

Reageer op dit artikel