nieuws

Koks massaal op zoek naar andere baan

Horeca

Het verloop van keukenpersoneel is enorm. Minder dan één op de drie koks denkt volgend jaar nog op dezelfde plek te werken. Dat blijkt uit het Tijdwijzer-onderzoek, een permanent on-line onderzoek naar lonen en andere arbeidsvoorwaarden in Nederland.

Koks massaal op zoek naar andere baan

Uit het onderzoek blijkt ook dat ruim de helft van de koks nog geen drie jaar bij de huidige werkgever zit. Een grote meerderheid wil hogerop. De helft denkt dat daar ook mogelijkheden voor zijn. Slechts één op de vier heeft bij de huidige werkgever al promotie gemaakt. Ook is er flink wat onvrede over de salariëring.

Verder blijkt uit het onderzoek dat stress bij koks een beperkte rol van betekenis speelt. Tweederde krijgt het werk af in de tijd die er voor staat. Echt stressen doen de meeste koks niet, al vindt de helft van de koks de werkdruk aan de hoge kant. Voor één op de drie schiet de lunch er vaak bij in.

Meer weten over het zoeken van een andere baan? Bekijk dan nu ons personeelsdossier. Of raadpleeg de vacaturebank van Zibb.nl/horeca.

Reageer op dit artikel