nieuws

Kurhaus gekocht met BV van Endstra

Horeca

Het Kurhaus in Scheveningen is bij de verkoop van ING vorig jaar in handen geweest van een bedrijf van de vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra. Dat zou blijken uit registers van de Kamer van Koophandel. Dit meldt het tv-programma Zembla in haar uitzending ‘Fout vastgoed’.

Kurhaus gekocht met BV van Endstra

ING verkocht het Kurhaus op 12 februari 2004 aan het bedrijf Wefora. Voorafgaand aan de verkoop stelde ING een onderzoek in naar de koper. Daaruit bleek niet dat er iets aan de hand was met de kopende partij, aldus een woordvoerder van ING.

‘Vanwege aanhoudende geruchten over mogelijke betrokkenheid van beide partijen bij de transactie is besloten aanvullend onderzoek te doen’, aldus de woordvoerster in de Haagsche Courant.

Met Wefora zelf was volgens ING niet mis, maar onder de koepelnaam blijken veel andere bv’s te hangen. Een daarvan zou America Harbour Warehousing bv zijn, dat viel onder een ander bedrijf van Willem Endstra: Convoy-Contigas. Volgens de Haagsche Courant werden beide ondernemingen in 1992 verdacht van het witwassen van drugsgeld.

De gemeente Den Haag heeft geen onderzoek gedaan naar de kopen van het Kurhaus. Ze kreeg ook geen informatie van ING. Dat blijkt uit de antwoorden die de gemeente stuurde aan de redactie van tv-programma Zembla.

Volgens gegevens van het kadaster is het Kurhaus nog steeds in handen van Wefora.

Reageer op dit artikel