nieuws

Lenette van Dongen stopt met Mamma Mia!

Horeca

Cabaretière/zangeres Lenette van Dongen stopt een paar maanden met de rol van Donna in de musical Mamma Mia!.

Dat heeft een zegsvrouw van Joop van den Ende Theaterproducties dinsdag bekendgemaakt.Van Dongen trekt zich tijdelijk terug uit de productie om zich voor te bereiden op haar nieuwe eigen theaterprogramma Rafels.

Zij speelt 29 januari voorlopig haar laatste voorstelling van de musical. Begin april gaat de cabaretière met haar programma Rafels de theaters in. In april of mei komt zij ook terug als vaste tweede vertolker van de hoofdrol in Mamma Mia!. Tijdens haar afwezigheid wordt de rol van Donna vaker gespeeld door andere hoofdrolactrices Simone Kleinsma en Lone van Roosendaal. Ook onder de mannelijke hoofdrolspelers vindt de komende week een wisseling van de wacht plaats. Hajo Bruins keert terug in zijn rol als Sam, de architect. Filip Bolluyt herneemt de rol van avonturier Bart.

Mamma Mia! speelt vanaf november 2003 in het Beatrix Theater in Utrecht. In Nederland bezochten inmiddels meer dan een half miljoen mensen het liefdesverhaal dat aan elkaar wordt gezongen met 22 grote hits van de groep Abba. De musical speelt nog in elk geval tot eind 2005.

Reageer op dit artikel