nieuws

Lidl verrast met winst in gehakttest

Horeca

HUIZEN – Discountketen Lidl klopt de andere grote supermarktketens en slagerijen in de kwaliteit van het rundergehakt. Het bedrijf ontvangt het ongewoon hoge rapportcijfer 9,9 voor het vlees.

Lidl verrast met winst in gehakttest

Dat blijkt uit de gehakttest van het Algemeen Dagblad. Lidl begon pas in 2004 met de verkoop van rundergehakt. In de top tien van verkooppunten staan zes supermarktketens. Poiesz is met een 9,7 Ook Hoogvliet (8,9), Dekamarkt (8,5) en Nettomarkt (8,0) scoren hoog. De rest van de top 10 wordt door slagers ingenomen.

Veel slechter doen Dirk van den Broek, Meermarkt en Plus het. Laatstgenoemde keten krijgt zelfs het rapportcijfer 0 mee. ‘Afwijkende rubberachtige geur. Smaakt naar autoband. Of is het toch oude stopverf. Plus overtreedt wettelijke norm vetpercentage. Ook onhygiënisch, veel darmbacteriën. Dus geen plus, maar dikke min.’

Reageer op dit artikel