nieuws

Liverpool wil rookverbod in horeca

Horeca

De gemeenteraad van Liverpool heeft gisteravond ingestemd met het voorstel een rookverbod in te voeren in bars, restaurants en openbare gelegenheden in de Britse stad. Daarmee kan Liverpool de eerste stad in Engeland worden met een dergelijk verbod.

Wanneer het Britse Lagerhuis het verzoek van de gemeenteraad van Liverpool goedkeurt, dan is de weg vrij voor een rookverbod. Wanneer het Lagerhuis hierover beslist, is niet bekend. Onlangs maakte Britse onderzoekers bekend dat jaarlijks duizenden rokers en meerokers sterver aan de gevolgen van longkanker.

In Engeland is al enige tijd een discussie gaande over het invoeren van een rookverbod in horecagelegenheden. In buurland Ierland geldt vanaf april dit jaar een verbod tot het roken van sigaretten en sigaren in horecazaken. In Schotland en Wales woedt eveneens een discussie over het rookverbod.

Reageer op dit artikel