nieuws

Lufthansa verkoopt Amerikaanse cateraar

Horeca

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft haar Amerikaanse cateraar Chef Solutions verkocht. De onderneming (2600 werknemers) produceert kant-en-klare gemaksmaaltijden voor de detailhandel en de voedingsindustrie. De nieuwe eigenaar wordt de investeringsmaatschappij Questor, aldus Lufthansa donderdag.

Lufthansa verkoopt Amerikaanse cateraar

Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Lufthansa wil zich gaan concentreren op de luchtvaartcatering, ondanks de bezuinigingsdrift bij luchtvaartmaatschappijen op de maaltijden in de vliegtuigen. Het concern leed vorig jaar een verlies van 980 miljoen euro. Dat kwam vooral door problemen bij de cateringdivisie. Bij de presentatie van de jaarcijfers drie maanden geleden gaf de Lufthansa-directie al aan te praten over een verkoop van Chef Solutions.

Reageer op dit artikel