nieuws

Maastrichtse horeca moet ‘bejaardenproof’ worden

Horeca

De horeca in Maastricht is niet voorbereid op de vergrijzing van de maatschappij. Dat vindt CDA-raadslid Mia Dircke van de Limburgse stad. Daarom is ze een actie gestart waarbij horecazaken toegankelijker worden voor mensen die slecht ter been zijn.

Dircke vindt dat toiletten in cafés en restaurant niet aangepast zijn aan de door de vergrijzing steeds meer ouder wordende bezoekers. Daarom wil ze horecaondernemers helpen. Ondernemers kunnen voor 10 euro simpele beugels bevestigen op wc’s om zo de gastvrijheid voor ouderen en gehandicapten te verbeteren. De CDA heeft 25 beugels ingekocht om te verkopen aan horecazaken.

‘Toiletten aanpassen hoeft niet gelijk tot een rigoureuze en dure verbouwing te leiden. Het aanbrengen van een simpele beugel betekent vaak al heel veel voor mensen niet meer goed ter been zijn’, aldus Dircke in De Limburger.

De raadsvrouw heeft haar actie Dit kin neet door de beugel genoemd. Ze wil daarmee aangeven dat het niet kan dat een gastvrije stad als Maastricht zo weinig faciliteiten heeft voor ouderen en gehandicapten. Café Rembrandt aan de Markt heeft de eerste toiletbeugel aangebracht. De opbrengst van tien euro per beugel gaat naar het Platform Gehandicapten Maastricht.

Reageer op dit artikel