nieuws

Madonna bezorgt H&M een topmaand

Horeca

STOCKHOLM – Madonna en het warme weer in april hebben de van oorsprong Zweedse modeketen Hennes & Mauritz een topmaand bezorgd. De omzet steeg met 21 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.

Madonna bezorgt H&M een topmaand

Dat blijkt uit vanmorgen gepubliceerde cijfers. De autonome omzetgroei bedroeg 8 procent. Enkele weken geleden ging de collectie van popster Madonna in de verkoop bij H&M. Dit zorgde voor veel interesse van de media en van klanten. Door de vroeg invallende zomer in grote delen van Europa, kwam bovendien de verkoop van luchtigere kleding eerder op gang dan normaal.

H&M is na het Spaanse Zara de tweede grootste moderetailer van Europa. Ook in Nederland is H&M in vrijwel alle grotere steden vertegenwoordig, soms zelfs met meerdere winkels. Vorige maand gingen ook de eerste vestigingen van de nieuwe winkelketen COS open, die op een hoger marktsegment mikt. Den Haag is één van de steden waar deze internationale formule wordt getest.

Reageer op dit artikel