nieuws

Marco Borsato beste zanger

Horeca

Marco Borsato is door zijn Nederlandse collega-muzikanten uitgeroepen tot beste zanger van het afgelopen jaar. Twan van Gerven (Beef) was volgens hen de beste gitarist, Michel van Schie (Soulvation/Anouk) de beste bassist, Martijn Bosman (Kane) de beste drummer, Will Maas (Ilse de Lange) de beste toetsenist en Armin van Buren de beste dj.

De winnaars kregen zondagavond in popcentrum 013 in Tilburg een Duiveltje van het Nationaal Pop Instituut, dat de muziekprijs voor de beste Nederlandse popmuzikanten voor de tweede keer uitreikte. De muzikanten vonden Vera in Groningen vorig jaar het beste poppodium van het land.

De trofee, die ontworpen is door vormgever en zanger Peter te Bos van Claw Boys Claw, is een verwijzing naar de legende rondom bluesgitarist Robert Johnson. ,,Die verkocht op de ‘crossroads’ zijn ziel aan de duivel en werd zo de beste gitarist ter wereld”, aldus het Nationaal Pop Instituut. Beste zanger in 2002 was Paskal Jakobsen van de Zeeuwse popgroep Blof.

Reageer op dit artikel