nieuws

Markant Stalinhotel onder de veilinghamer

Horeca

Het opvallende hotel Oekraïna in de Russische hoofdstad Moskou komt onder de hamer. De wolkenkrabber, die de voormalige sovjetdictator Jozef Stalin in de jaren vijftig liet bouwen, zal worden geveild.

Markant Stalinhotel onder de veilinghamer

Een eerdere taxatie heeft het gebouw op minder dan 160 miljoen dollar geschat, maar de vastgoedsector houdt er rekening mee dat Oekraïna 180 miljoen dollar kan opbrengen, zo meldt het Engelstalige dagblad The Moscow Times dinsdag op zijn website. Het hotel heeft 34 verdiepingen en 864 kamers. De bouw nam zeven jaar in beslag.

De nieuwe eigenaren zullen de binnenkant moeten renoveren om het hotel op het niveau te brengen dat van een internationaal viersterrenhotel mag worden verwacht. Daarmee is naar schatting nog eens een kleine 120 miljoen dollar gemoeid.

Het gotische gebouw met een 206 meter hoge toren, met daarop destijds de rode sovjetster, is bekend bij toeristen. Vanuit het hotel hebben de gasten zicht op de rivier de Moskou. Hotel Oekraïna was het laatste gebouw van zeven van dergelijke bouwsels die Stalin na de Tweede Wereldoorlog liet neerzetten. Bij de Moskovieten staan ze bekend als de zogeheten Zeven Zusters.

Reageer op dit artikel