nieuws

McDonald’s blogt over vetzucht

Horeca

McDonald’s gaat bloggen over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op een weblog schrijft de fastfoodreus ondermeer over vetzucht, dierenwelzijn en milieu.

McDonald’s blogt over vetzucht

De fastfoodgigant wil met de weblog horen wat klanten vinden over vetzucht, dierenwelzijn en milieu in relatie met McDonald’s. De directeur maatschappelijk verantwoord ondernemen, Bob Langert, heeft inmiddels enkele berichten geplaatst.

Iedereen kan reageren op de berichten van Langert. McDonald’s is wel in staat deze reactie te bewerken of te verwijderen. Volgens deskundigen is het de eerste maal dat een bedrijf dat sterk wordt bekritiseerd op deze manier de dialoog aangaat met zijn critici.

McDonald’s wordt onder andere bekritiseerd door de antiglobalistenbeweging. Daarnaast deed de film Supersize Me, waarin de hoofdrolspeler een maand lang alle maaltijden nuttigde bij McDonald’s, veel stof opwaaien. De weblog is te vinden via http://csr.blogs.mcdonalds.com.

Reageer op dit artikel