nieuws

Meer winst en minder omzet voor Albron

Horeca

Albron sloot het afgelopen jaar af met een omzet die 9 procent lager ligt dan die in 2003. Nederlands grootste onafhankelijke cateraar zette in 2004 bijna 218,5 miljoen euro om, tegenover ruim 241 miljoen een jaar eerder. De nettowinst daarentegen steeg met bijna 11 procent tot 6,4 miljoen euro.

De omzet daalde voor het tweede opeenvolgende jaar, zo blijkt uit het jaarverslag van de cateraar. In 2002 was de jaaromzet nog 246 miljoen euro. De daling in 2004 is voor een derde deel toe te schrijven aan de overdracht van Railtender BV aan de Nederlandse Spoorwegen.

De nettowinst steeg voor het vijfde opeenvolgende jaar. In 2000 was de nettowinst iets meer dan 2 miljoen euro, eind 2004 6,4 miljoen euro (2,9 procent van de omzet). Door verdere kostenbeheersing is ook het bedrijfsresultaat in 2004 verbeterd.

Albron slaagde er vorig jaar in om marktaandeel te winnen, ondanks de krimpende markt voor contractcateraars. In het jaarverslag wordt gesproken van een recordaantal nieuwe contracten in 2004.

Reageer op dit artikel