nieuws

Meesterkok Kruithof na één jaar geïnaugureerd

Horeca

Chef-kok Martin Kruithof van Restaurant De Lindenhof in Giethoorn mag zich nu officieel SVH Meesterkok noemen. Kruithof legde in maart 2004 de proef succesvol af en kreeg op zijn verjaardag afgelopen maandag de versierselen uitgereikt.

Meesterkok Kruithof na één jaar geïnaugureerd

Op zijn 45ste verjaardag behoort Kruithof nu formeel bij de exclusieve club van SVH Meesterkoks. Dat de inauguratie zo lang duurde, heeft te maken met een organisatorische kwestie. ‘Martin wilde eerst de zaak op orde hebben na de verbouwing eind vorig jaar en de tweede Michelinster begin dit jaar. De kok bepaalt immers zelf de datum van inauguratie’, aldus Nancy Verkooijen van het Horeca Branche Instituut (HBI), de organisator van de meesterproef en bijbehorende titel.

Kruithof ontving de versierselen die horen bij de titel SVH Meesterkok op eigen verzoek uit handen van Gregor Frenkel Frank, tekstschrijver én vaste gast van De Lindenhof. Kruithof is één van de zeventig actieve koks met deze meestertitel. Tijdens de proef vorig jaar maakte hij vooral indruk met streekproducten en met een hoog rendement in de keuken. De proef werd destijds afgenomen door de meesterkoks Henk Savelberg en Edwin Kats.

Reageer op dit artikel