nieuws

Megabioscoop met disco in centrum Den Haag

Horeca

Een bioscoop met negen zalen en een grote discotheek zijn de belangrijkste blikvangers van een nieuwbouwproject in het centrum van Den Haag. Het college van burgemeester en wethouders maakte dinsdag de plannen bekend voor de Spuimarkt, het gebied rond de Grote Marktstraat en de Nieuwe Kerk. Hoeveel het project gaat kosten, is niet bekendgemaakt.

Het vier verdiepingen hoge winkel- en uitgaanscomplex, ontworpen door architect Peter Wilson van architectenbureau Bolles-Wilson in het Duitse Munster, moet in 2005 klaar zijn. Het komt te staan op de plaats waar nu nog C & A is gevestigd, direct tegenover het stadhuis.

Bioscoopbedrijf Pathé vestigt een megabioscoop met negen zalen en 3000 stoelen in het complex. Dat betekent een forse uitbreiding van het aantal filmdoeken in het centrum van Den Haag. De nieuwbouw voorziet ook in de komst van tweehonderd appartementen en een groot aantal winkels en horecagelegenheden. Het joodse monument dat nu nog in de kelder van het C&A-pand staat, krijgt een eigen plekje in het nieuwe complex.

Wethouder Bruins (Binnenstad) stelt dat het project kan bijdragen aan een aantrekkelijker en levendiger centrum. Den Haag staat op het moment niet bepaald bekend om zijn bruisende uitgaansleven. Met name jongeren klagen al jaren over het gebrek aan discotheken en het monotone karakter van de wel aanwezige uitgaansgelegenheden. De komst van de discotheek staat overigens nog niet vast. Omwonenden kunnen nog dwars gaan liggen en het bestemmingsplan moet nog worden aangepast.

Reageer op dit artikel