nieuws

Menu met louter cognac

Horeca

Nadat eerst een aantal vaste gasten mocht voorproeven is het nu een feit: het Only Rémy Dinner bij restaurant Vermeer in Amsterdam (zie ook Misset Horeca nr. 3). Voor €115,- p.p. staat dit vijfgangendiner het komende jaar op de kaart, waarbij iedere gang wordt geserveerd met een glaasje – soms ijskoude – cognac.

Menu met louter cognac

Ook in een aantal gerechten, waaronder de hangop van boerenyoghurt, is cognac verwerkt. De door chef-kok Pacal Jalhaij bedachte creaties zijn gelijktijdig subtiel en krachtig van smaak. Dat geldt voor de fondue van Hollandse Reypenaer, maar ook voor het konijn met een sabayon van donker bier.

Met het initiatief hoopt Remy Martin gasten kennis te laten maken met de culinaire mogelijkheden van cognac in en bij het eten. Om het proeven te optimaliseren werd bij iedere gang bronwater geserveerd. Collega-koks die in het initiatief zijn geïnteresseerd mogen, op afspraak, meelopen in de keuken van Vermeer.

Reageer op dit artikel