nieuws

Michelin buigt voor Máxima

Horeca

Bandenproducent Michelin buigt voor Máxima. In verband met het huwelijk van de Argentijnse schone met kroonprins Willem-Alexander op zaterdag 2 februari heeft Michelin besloten de verschijning van de Guide Michelin voor de Benelux uit te stellen tot 8 februari. Dat meldt wijnimporteur L’Exception/Cordier in Zoetermeer die in verband hiermee z’n Sterren/Bib Gourmand Gala heeft verplaatst van 4 naar 11 februari.

Michelin buigt voor Máxima

De knieval van Michelin voor de kroonprins en zijn aanstaande vrouw mag opmerkelijk worden genoemd. We zijn niet gewend dat ze zich bij Michelin iets van anderen aantrekken. Dus zal ook het uitstel wel een kwestie zijn van eigenbelang. De makers van de guide zijn natuurlijk bang te weinig publicitaire aandacht te krijgen als de kranten vol staan over het huwelijk. Maar het is ook mogelijk dat de bandenfabrikant met een geheel eigen hoogtepunt komt. Iets wat vergelijkbaar is met het prinselijk huwelijk, een derde ster bijvoorbeeld voor een Nederlands restaurant. We hebben de hoofdinspecteur in Brussel een paar keer geprobeerd te bellen om het fijne te weten te komen, maar helaas meldde het secretariaat keer op keer dat hij ‘op de baan is’ en mobiel onbereikbaar.

Reageer op dit artikel