nieuws

Microsoft erkent klachten rond Xbox

Horeca

HILVERSUM – Microsoft heeft toegegeven dat spelcomputer Xbox-360 krassen kan veroorzaken op spel-cd’s en dvd’s. In eerste instantie verwierp het bedrijf de klacht, maar komt daar op terug nu het Vara-programma Kassa meer dan duizend klachten heeft binnengekregen.

Microsoft erkent klachten rond Xbox

Bezitters van de Xbox-360 klagen dat de spelletjes spontaan zijn bekrast door de spelcomputer. Ook uit eigen tests van Kassa bleek dat Xbox schijfjes beschadigt. In de dvd-speler zou een aantal kleine stootkussentjes ontbreken, waardoor de schijf tegen de lens kan aanbotsen.

Volgens het consumentenprogramma is het een doorbraak dat Microsoft de fout toegeeft. Het computerconcern beweerde maandenlang dat de krassen werden veroorzaakt door de gamers zelf. Zolang de Xbox stabiel was geplaatst, kon de spelcomputer geen krassen veroorzaaken, zo hield Microsoft vol.

Wereldwijd
Nu laat Microsoft weten dat ‘als gevolg van regelmatig gebruik het mogelijk is dat er krassen op de discs kunnen ontstaan.’ Welke gevolgen de verklaring van Microsoft heeft, is nog niet bekend. Kassa heeft gegevens waaruit zou blijken dat het wereldwijd om tussen de één en twee miljoen Xboxen gaat. Microsoft biedt geen vervanging aan van de Xbox, maar zegt de Nederlandse gebruikers wel “hulp” toe met het probleem.

Reageer op dit artikel