nieuws

Militairen uitgelachen om catering

Horeca

De catering van Nederlandse landmachtmilitairen in Pakistan is erg karig. De Nederlanders kijken al twee maanden watertandend naar hun buitenlandse collega’s. De buitenlandse militairen op hun beurt lachen de Nederlanders uit om hun ‘blikvoer’.

Militairen uitgelachen om catering

Het gaat om circa 150 militairen die afgelopen november zijn uitgezonden naar het door een aardbeving getroffen gebied in Pakistan. De militairen bouwen er een veldhospitaal. Omdat het om een zogeheten ‘laag comfort-missie’ gaat, krijgen de militairen ingeblikt voedsel voorgeschoteld. Ook alcohol is uit den boze.

De Nederlanders worden dagelijks geconfronteerd met collega’s uit andere landen die een waar luxeleventje leiden, zo meldt De Telegraaf. Zo krijgen Engelse militairen dagelijks worstjes en kip en eten de Spanjaarden alsof het hun laatste avondmaal is. Een groot verschil dus met de Nederlanders.

Ook alcohol is allerminst taboe bij de buitenlandse militairen. ‘De Spanjaarden rijden rond met afgeladen auto’s vol met Heineken. De Fransen ontvluchten ons kamp om in de hoofdstad Islamabad de bloemetjes buiten te zetten. De Engelsen lachen ons uit als ze weer eens dronken bij ons kampvuur staan’, aldus een militair in De Telegraaf.

Een legerwoordvoerder meldt dat er bewust geen veldkeukens zijn overgevlogen, omdat het om een relatief korte missie gaat. ‘Bovendien achten we het niet kies om in een land waar veel mensen werkelijk niets meer hebben in luxe te baden. Wat andere landen doen is hun zaak.’

Reageer op dit artikel