nieuws

Minister Dekker oppert inleveren vakantiedagen ten behoeve van de economie

Horeca

VVD-minister Sybilla Dekker van Ruimtelijke Ordening vindt dat Nederlanders enkele vakantiedagen moeten kunnen inleveren ten behoeve van de economie. Dat zegt de minister deze week in het weekblad Elsevier. ‘Wij hebben met Duitsland het hoogste aantal vakantiedagen. Zou het zo erg zijn om twee of drie vakantiedagen in te leveren?

Vakantiedagen inleverenVolgens minister Dekker, zelf uit het bedrijfsleven afkomstig, levert het inleveren van vakantiedagen extra arbeidsproductiviteit op en draagt het bij aan de oplossing van economische problemen: ‘Je krijgt meer belasting binnen en dus meer geld voor de algemene middelen.’

In het interview met Elsevier zegt de minister dat de politieke partijen zich zouden moeten richten op het behouden van welvaart én het houden van een redelijke sociale zekerheid. Dekker: ‘Dat lukt alleen als we de luxe wegsnijden. Vergeleken met elders hebben wij een erg luxueus systeem.’

Reageer op dit artikel