nieuws

Minister wil geen verbod happy hours

Horeca

Er komt voorlopig geen verbod op ‘happy hours’. Wel laat minister Hoogervorst van Volksgezondheid door collega Brinkhorst van Economische Zaken uitzoeken of horecazaken drank mogen aanbieden voor een lagere prijs dan kroegbazen normaal hanteren.

Minister wil geen verbod happy hours

Dit staat in de alcoholnota die Hoogervorst binnenkort naar de Tweede Kamer stuurt, zo meldt het Algemeen Dagblad. Koninklijk Horeca Nederland (KHN) laat weten niet tegen een verbod op ‘happy hours’ te zijn maar wil wel regels opstellen. ‘Het moet drankmisbruik niet in de hand werken en niet op jongeren gericht zijn’, aldus woordvoerder Anthony van der Klis over het ‘happy hours’ in het AD.

VVD-kamerlid Schippers denkt dat een verbod op het stunten met bierprijzen zinloos is. ‘Ik voel meer voor extra voorlichting en initiatieven van gemeenten. Jongeren drinken vaak uit verveling’, aldus Schippers.

Kamerlid Buijs van het CDA ziet juist meer in het aanpakken van zogeheten ‘zuipschuren’. ‘Dat zou ik liever wettelijk aanpakken, maar dat ligt moeilij omdat het vaak in de privé-sfeer gebeurt’, aldus Buijs.

Reageer op dit artikel