nieuws

MKB: ‘Zorgen om wegrestaurants

Horeca

Werkgeversorganisatie MKB Nederland vreest dat bij een veiling van tankstationlocaties de kleine benzinepompjes in de verdrukking komen. De organisatie wil dat grote tankstations zich bij het bieden op de achtergrondhouden om de kleintjes een kans te geven. Voorzitter H. de Boer van MKB Nederland sprak dinsdag zijn zorg uit over de plannen van minister van Economische Zaken.

‘Kleine zelfstandigen moeten een eerlijke kans krijgen tegenover de grote jongens langs de snelweg’, aldus de voorzitter. Om meer kansen te creëren voor pomphouders wil De Boer meer locaties bij wegrestaurants benutten voor pompstations. Hij maakt zich overigens ook zorgen over de positie van wegrestaurants. Zij ondervinden steeds meer concurrentie van tankstations omdat deze steeds vaker eten en drinken verkopen.
Omdat tankstations officieel geen horecagelegenheden zijn – het eten mag er niet genuttigd worden – vallen de tankstations niet onder de horecawetgeving. MKB Nederland vindt dat minister Jorritsma (EconomischeZaken) eens moet kijken naar de positie van de restaurants langs de snelwegen.

Reageer op dit artikel