nieuws

M&S dumpt ‘Nazi’ Ferry als boegbeeld

Horeca

LONDEN – De Britse keten van warenhuizen Marks & Spencer heeft zanger Brian Ferry laten vallen als boegbeeld voor de collectie luxe herenkleding. De winkelketen werd overspoeld met boze reacties van consumenten nadat Ferry in een interview had laten weten de Nazi’s te bewonderen vanwege capaciteit om ‘zich voor het voetlicht te plaatsen’.

M&S dumpt ‘Nazi’ Ferry als boegbeeld

Ook in de Britse media verschenen woedende artikelen over de zanger, wiens contract met M&S ook afliep. De winkelketen ontkent overigens een directe relatie tussen de opmerkingen van Ferry en het niet verlengen van het contract. ‘We hebben excuses van de heer Ferry ontvangen, wat voor ons voldoende was. Hij was twee jaar lang het gezicht van onze Autograph-collectie en het was onwaarschijnlijk dat we hetzelfde gezicht drie jaar zouden gebruiken.

Brian Ferry verwierf in de jaren zeventig wereldfaam als zanger van de band Roxy Music en zijn stijlvolle uitstraling. In een interview met het Duitse blad Welt am Sonntag gaf hij toe het werk van regiseur Leni Riefenstahl en architect Albert Speer te bewonderen. Ook zei hij zijn eigen studio de ‘Fuhrerbunker’ te noemen vanwege het gemak waarmee de Nazi’s erin slaagden voor het voetlicht te komen en zich te presenteren.

Reageer op dit artikel