nieuws

Na Amsterdam ook eurocafé in Apeldoorn

Horeca

Het aantal eurocafés rukt op. Na Amsterdam lijkt ook Apeldoorn geraakt te zijn door het concept. Café The Champ hanteert sinds kort één euro voor drankjes in het Apeldoornse cafébedrijf en overweegt meer cafés om te toveren tot eurocafé.

Na Amsterdam ook eurocafé in Apeldoorn

Sinds de invoering van het concept vorig jaar steeg het aantal eurocafés in Amsterdam naar vijf. Daarnaast gingen twee eetcafés over naar het concept en sloten drie speciaalcafés zich aan bij de initiatiefnemers. Waaronder Eetcafé Karaokeshow, Eurocafé Backgammon en Eurocafé Catering.

In Apeldoorn is ondernemer Jan Steenbergen met The Champ overgestapt naar het concept van budgetkroegen. Steenbergen overweegt bij succes ook De Grolschbar in Apeldoorn om te toveren in een eurocafé. ‘Misschien dat we nu financieel een stapje terugmoeten. Nou, dat moet dan maar. Ik wil mijn klanten voor een lage prijs gewoon veel gezelligheid bieden. Een vaste klant vertelde me dat hij het liefst als vroeger twee keer in de week naar zijn kroeg wilde. Maar financieel kon hij dat niet meer trekken. Dat bleek onder meer klanten te leven. Daarop heb ik contact gezocht met die Amsterdamse jongens van Eurocafé.’

Volgens Steenbergen ligt het succes van eurocafé aan de inkoopkant. ‘Als je de kosten kunt drukken, kunnen de prijzen omlaag. Zij werkten met allemaal huismerken. Ik ben toen op zoek gegaan naar huismerken. Goedkopere drank, maar van een uitstekende kwaliteit.’

Reageer op dit artikel