nieuws

Nationale Discothekenweekend ter ziele

Horeca

Het Nationale Discothekenweekend is niet meer. Vanwege de geringe deelname én animo van de vaderlandse stappaleizen dit jaar. Dat deelde de nieuwe voorzitter van de KHN-sector discotheken/zaalbedrijven, Esther Herber mee tijdens de jaarvergadering in De Fabrique in Utrecht. Herber is opvolger van John Laan, die na zes jaar voorzitterschap is gestopt.

Het weekend (voorheen één dag) wordt om de twee jaar georganiseerd en is vooral bedoeld om ouders en politici een kijkje in de uitgaanscentra te gunnen. Dit jaar namen maar zo’n 40 disco’s deel, in 2001 waren dat er nog 65. Zelfs een ludieke aangetekende brief van de sector mocht niet helpen. Tijdens de laatste editie werden diverse kamerleden en politici een blik achter de schermen van drie toonaangevende disco’s gegund. Het budget voor het discothekenweekend (zo’n 10.000 euro, opgebracht door KHN en sponsoren) gaat nu naar de ombouw van de bijbehorende website tot een algemene site voor KHN-discoleden.

Reageer op dit artikel