nieuws

NH Hotels ‘ontdoet’ zich van Golden Tulip

Horeca

De Spaanse hotelketen NH Hotels zet de brandname Golden Tulip gedeeltelijk overboord. De toevoeging GT aan de naam Grand Hotel Krasnapolsky (foto) zal binnenkort worden vervangen door NH.

NH Hotels ‘ontdoet’ zich van Golden Tulip

Ook het Amsterdam City Center Hotel zal niet langer meer als Golden Tulip-hotel in de markt opereren, maar als NH-hotel. NH Hotels, dat vorig jaar fuseerde met de Krasnapolsky Groep/Golden Tulip, wil zich op deze manier positioneren als een sterk pan-Europees merk in de hotelsector. Uit onderzoek is gebleken dat NH een grotere naamsbekendheid heeft dan Golden Tulip. In de toekomst zullen ook andere Golden Tulip-hotels (totaal zijn er 30) op belangrijke locaties de toevoeging NH krijgen. De maatregelen hebben geen consequenties voor de franchisehotels die zijn aangesloten bij Golden Tulip Worldwide. NH Hotels ziet vooral commerciële voordelen in de naamswijziging. Volgens president Gabriele Burgio van de keten is het van belang om een bedrijf als Krasnapolsky wereldwijd onder de NH-vlag aan te bieden.

Reageer op dit artikel