nieuws

Nieuwe naam van Laurus lekt uit

Horeca

AMERSFOORT – Het lijkt erop dat de naam Laurus wordt veranderd in Super de Boer NV. De nieuwe naam staat vermeld in de stukken rond de aandeelhoudersvergadering die op 11 mei wordt gehouden.

Nieuwe naam van Laurus lekt uit

Dat onthult de website van het vakblad Distrifood vandaag. De naamswijziging is onderdeel van de statutenwijziging die als hamerstuk wordt behandeld. De naamswijziging komt op een moment dat de verkoop van Edah en Konmar zo goed als is afgerond en het bedrijf feitelijk nog maar één winkelformule heeft. Bij het ontstaan van Laurus waren dat er nog acht.

De ombouwoperatie naar Konmar draaide al snel uit op een fiasco, waarna werd besloten de operatie stop te zetten en verder te gaan met Konmar, Super de Boer en Edah. Omdat de resultaten binnen Laurus jarenlang achtereen kelderden, werd het bedrijf gedwongen om in januari 2006 de verkoop van Edah en Konmar aan te kondigen. De naamswijziging van Laurus in Super de Boer wordt door topman Jan Brouwer als een volstrekt logische gezien. ‘Het merk Laurus staat symbool voor een volledig mislukt fusieproject’, aldus de opvolger van Harry Bruijniks in een eerder interview.

Reageer op dit artikel