nieuws

Nieuwe topman voor hotelgigant Accor

Horeca

Gilles Pelisson is de nieuwe ceo van hotelgigant Accor. Pelisson volgt per 16 januari 2006 Jean-Marc Espalioux op, die na tegenvallende resultaten het veld moet ruimen. Pelisson is afkomstig van het Franse telecombedrijf Bouygues Telecom.

Pelisson is geen onbekende voor Accor. Van 1980 tot en met de begin jaren negentig werkte hij al eerder voor Accor. Daarna vertrok hij naar Bouygues Telecom om het bedrijf in korte tijd uit te laten groeien tot het derde telecombedrijf van Frankrijk, met een marktaandeel van 17 procent.

Bij de aanstelling van Gilles Pelisson maakte het hotelbedrijf ook bekend dat Gerard Pelisson, de oom van Gilles en tevens medeoprichter van het bedrijf, vertrekt. Hij wordt opgevolgd door Serge Weinberg, voormalig hoofd van de Franse retailer PPR.

Al geruime tijd ging het gerucht dat de huidige topman van Accor, Jean-Marc Espalioux, aan de kant zou worden gezet. Bij het bekendmaken van de halfjaarcijfers in september kondigde bestuursvoorzitter Espalioux aan dat hij zijn contract zal uitdienen en per januari het hotelconcern zal verlaten. Vooral aandeelhouders waren niet tevreden over Espalioux, die in 1997 aantrad en Accor door een moeilijke periode na de aanslagen van 11 september 2001 loodste.

Reageer op dit artikel