nieuws

Nieuwe trend: géén entree

Horeca

Of het te maken heeft met de (naar verluidt) slechte economie is niet duidelijk. Maar het valt wel op dat clubs, vooral in de Randstad, stunten met de entree(prijzen). De Power Zone in Amsterdam lijkt trendsetter en gaat ook het verst. Eigenaar en dj Vandy Malayeri heeft zelfs gratis toegang laten instellen op dé exploitatieavond, zaterdag. Behalve op de vaste Supreme-avond, dat wel.

De stapper hoeft niet te betalen voor het parkeren, de entree, de garderobe en het toilet. Ook voor het entertainment zoals dj’s, acts en lichtshows (vaak de reden voor de toegangsprijs) is de bezoeker dus geen eurocent kwijt.

De voornaamste reden volgens Power Zone? ‘Het is altijd ons beleid geweest om in onze club meer kwaliteit én kwantiteit voor het per persoon bestede geld te bieden dan in andere clubs.’ Al eerder stelde Power Zone als één van de eerste Nederlandse clubs een fooiverbod in voor barmensen of portiers.

Inmiddels is de dancescene de Amsterdamse disco al gevolgd met stuntprijzen voor de toegang. Zo hoeft voor het hoofdstedelijke feestje I Love Groovy in Club 020 geen entree te worden betaald, of slechts beperkt. En datzelfde geldt voor dj café Sol (eveneens in Amsterdam). Bij Off Corso in Rotterdam is de toegangsprijs voor de clubavond Gers maar één euro.

Reageer op dit artikel