nieuws

NOC*NSF EN Z@APPELIN: Z@PPZOMERSPELEN

Horeca

Xsaga

De Z@ppZomerspelen zijn een nieuw initiatief dat het Nederlands Olympisch Comité * Nederlandse Sportfederatie (NOC*NSF) en Z@ppelin samen hebben opgezet om kinderen bekend te maken met olympische idealen en de olympische sporten, en om de programmering van Z@ppelin en het programma Z@ppSport te verbreden.
De Z@ppZomerspelen vormden een mix van sporten, educatie en entertainment. De deelnemende kinderen gingen aan het eind van de dag met rode wangen weer huis. Bovendien leverde het een interessante tv uitzending op van Z@ppSport; een programma over sport voor en door kinderen.

Doelstellingen
De beide organisaties wilden de zender/kijker-binding verhogen van Z@ppelin en vooral Z@ppSport. Tegelijk moesten de doelgroepen kennis maken met de olympische- en Fair play idealen. In harde cijfers moesten door het event de kijkcijfers van Z@ppelin en van Z@ppSport stijgen.
De keuze om de doelen te bereiken met een event lag voor de hand. Het kan een scala aan ingrediënten bieden voor een leuk tv-programma. Een event is ook bij uitstek geschikt om kinderen kennis te laten maken met sport en ze te enthousiasmeren voor sport.

Resultaten
Het aantal deelnemende kinderen was hoger dan verwacht. Er deden niet 400 maar 500 kinderen mee. Het event bleek ook zo tv-geniek dat de TROS besloot om een verslag van een uur te maken en de uitzending te herhalen. NOC*NSF en Z@appelin zijn van plan het initiatief in 2004 te herhalen.

Reageer op dit artikel