nieuws

Nog meer wijn op Pro Wein

Horeca

Dit jaar worden opnieuw records gebroken op de internationale wijnbeurs Pro Wein, begin maart in Düsseldorf.

Nog meer wijn op Pro Wein

Naar verwachting 2500 standhouders uit ruim 25 verschillende landen zijn er vertegenwoordigd. Vanzelfsprekend zijn wijnproducenten uit Frankrijk, Zuid-Afrika en Chili aanwezig, maar ook ‘exoten’ als Roemenië, Oostenrijk, Slovenië en Cyprus hebben zich aangemeld. ‘Er zijn dit jaar zoveel exposanten, dat besloten is zes beurshallen in te ruimen in plaats van de gebruikelijke vier’, aldus Danila Avdiu van de Messe Düsseldorf, vorige week op een presentatie in Nederland.
Voor Duitsland is Prowein hét platform om de eigen wijnproducten aan de wereld te tonen en het slechte imago dat Duitse wijn in het buitenland nog op grote schaal heeft, op te krikken. Een belangrijke rol is hierin weggelegd voor het Bureau voor Duitse wijn, dat volgend jaar in Nederland de horeca aanwendt om wijnen uit Duitsland bij de Nederlandse consument onder de aandacht te brengen.

Reageer op dit artikel