nieuws

Noorden steekt al flink asperges

Horeca

De eerste asperges zijn uit de grond. In het Groningse Tripscompagnie stak aspergeteler Henk Grol de eerste exemplaren van het witte goud uit de grond. Door het matige weer komt de aspergeteelt enkele weken later op gang dan normaal.

Noorden steekt al flink asperges

Henk Grol heeft de asperges een handje geholpen, zo meldt De Telegraaf. De telers bouwde een plastic tunnel over de asperges zodat het in de ‘tijdelijke kas’ met de lentezon wel 35 graden kon worden. Voor de asperge is dit een ideale temperatuur om snel te groeien.

Ook in het nabijgelegen Borgercompagnie wordt al volop gestoken. Normaal gesproken in het noorden wat later dan de zuidelijke provincies vanwege het temperatuurverschil. Maar ook in het zuiden is het aspergeseizoen verlaat door het kille voorjaarsweer.

Reageer op dit artikel