nieuws

Noors en Duits bier in scheepswrak

Horeca

Het Terschellinger duikteam Ecuador heeft in een scheepswrak 150 flessen Noors en Duits bier aangetroffen.

Het gaat om het wrak van de Duitse driemaster Lisette die in 1811 voor de kust van Terschelling strandde. Het wrak ligt vijf kilometer ten noorden van Terschelling op zo’n tien meter diepte. Duikteam Ecuador is de laatste jaren bezig alle scheepswrakken om het eiland in kaart te brengen. ‘We wisten dat de Lisette er ook moest liggen. Maar het heeft ons verrast dat we een gedeelte van de lading hebben teruggevonden’, vertelt N. Brinck van het duikteam.

Brouwerij
Ecuador probeert nu de brouwers van het bier op te sporen. ‘Het Duitse bier hebben we waarschijnlijk al getraceerd. Op de dop hebben we kunnen zien dat het om “Fereinsbier” gaat. Het gaat mogelijk om bier dat in een brouwerij in Greiz, in de buurt van Dresden, is gemaakt. De brouwerij bestaat nog’, aldus Brinck. Over het Noorse bier heeft hij nog geen duidelijkheid.
De duikers hebben zich niet gewaagd aan het Noorse en Duitse bier. Brinck: ‘We hebben wel een paar flessen opengemaakt. Je kunt nog ruiken dat er alcohol in zit, maar over het algemeen lokt de geur niet uit om een slok te nemen.’ Naast het bier troffen de duikers ook nog halffabrikaten aan die bestemd waren voor een smid.

Reageer op dit artikel