nieuws

Offensief Lidl op Koninginnedag

Horeca

HUIZEN – Lidl start een groot offensief om zoveel mogelijk klanten op Koninginnedag naar de discountfilialen te trekken. De Duitse prijsvechter houdt al zijn filialen geopend op de nationale feestdag.

Offensief Lidl op Koninginnedag

Alle ongeveer 270 Lidls zijn maandag 30 april van 8.30 uur tot en met 13.00 uur geopend. De discounter komt op Koninginnedag met twee aanbiedingen die alleen maandag gelden. Een vijf liter-biervat van Grafen Walder Pils kost 6 ,99 euro en een kilo kippenborstfilet kost vier euro. Daarnaast heeft het Duitse bedrijf in de dagen voorafgaand aan Koninginnedag een aantal ‘oranje-getinte’ acties , zoals oranje soezen , oranje donuts , oranje koekjes en de Nederlandse vlag.

Natte Koninginnedag
Dirk van den Broek zet voor Koninginnedag extra in op de verkoop van rosé. In een minder opvallende advertentie in de landelijke dagbladen dan doorgaans bij de excentriek communicerende formule het geval is , wijst Dirk zijn klanten op het uit 21 soorten bestaande rosé-assortiment. ‘Wij voorspellen een natte Koninginnedag’ , aldus Dirk.

Commotie
Vorig jaar ontstond nog veel commotie omtrent Koninginnedag , nadat de viering van de verjaardag van koningin Beatrix werd verplaatst van zondag 30 naar zaterdag 29 april. De openingstijden waren een ratjetoe , omdat de nationale overheid ervoor koos de openingstijden door de gemeenten te laten bepalen. Zowel klanten als supermarkten wisten hierdoor nauwelijks waar ze aan toe waren.

Reageer op dit artikel