nieuws

Omzet Aldi stijgt naar 20,6 miljard euro

Horeca

DOETINCHEM – De omzet van Aldi is in Duitsland in 2005 met bijna een half miljard euro gestegen naar 20,6 miljard euro. Na twee jaar met een teruglopende omzet betekent dit een verrassende ommekeer voor de ook in Nederland actieve winkelketen.

Omzet Aldi stijgt naar 20,6 miljard euro

Het cijfer is bij elkaar verzameld door het Duitse vakblad LebensmittelZeitung, dat de gedeponeerde jaarcijfers van de regionale organisaties opvroeg en optelde. Het resultaat komt als een verrassing omdat onderzoeksbureaus een omzetdaling hadden ingeschat. Aldi publiceert zelf geen jaarcijfers.

Het bedrijf is in twee stukken gesplitst, Aldi Nord en Aldi Süd, waarbij eerstgenoemde onderdeel de winkels in Nederland exploiteert. Opvallend is dat Aldi Nord de het winstpercentage voor belastingen op 3 procent bracht. Voor Aldi Süd ligt dit percentage op 5,6 procent, iets lager dan een jaar eerder. Beide onderdelen kampten wel met hogere arbeidskosten.

Reageer op dit artikel