nieuws

Omzet horeca 4 procent lager

Horeca

De omzet van de horeca is in het derde kwartaal 3,9 procent lager uitgekomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De daling was kleiner dan in de eerste twee kwartalen van dit jaar. Dit blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Omzet horeca 4 procent lager

De horecaprijzen stegen in het derde kwartaal gemiddeld 2,2 procent, maar het volume daalde met 6 procent. Hotels noteerden de grootste krimp met een omzetdaling van 6,2 procent. Vooral de maand september, met 10,4 procent minder omzet, had een groot effect. Bij de restaurants was de omzet 4,4 procent lager. Het volume van de omzet nam met 6,8 procent af.

Café omzet

De omzet van cafés daalde in het derde kwartaal met 4,9 procent. De daling was, mede door het warme zomerweer, beduidend kleiner dan voorgaande kwartalen. De prijzen stegen met 4,6 procent. Het omzetvolume van cafés kwam 9,1 procent lager uit.

Fastfood

Cafetaria’s deden het beter dan de restaurants en cafés. Zij realiseerden als enige in de branche een omzetgroei in het derde kwartaal. De omzet nam met 1,7 procent toe. De prijzen stegen 2,3 procent, maar het omzetvolume daalde met 0,6 procent.

Reageer op dit artikel