nieuws

Omzet vorig jaar fors gestegen

Horeca

De omzet in de horeca is in 2006 sterk gestegen. De groei was bijna twee maal zo groot als in 2005 en kwam daarmee uit op 5 procent. Vooral hotels en restaurants scoorden goed.

Omzet vorig jaar fors gestegen

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, die woensdagochtend bekend zijn gemaakt. Hotels boekten een toename van de omzet van ruim 6 procent. Restaurant plusten 5,5 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. De omzetstijging in hotels en restaurants wordt vooral toegeschreven aan stijgende zakelijke bestedingen.

De cafetaria’s hebben, na vijf jaren van dalende verkopen, in 2006 weer meer verkocht. De verkopen namen met bijna 2 procent toe. Vooral het laatste kwartaal van 2006 scoorden cafetaria’s goed. Cafés lieten een groei zien van 3,7 procent, tegen 2,3 procent in 2005. Ook in de cafésector kwam de jaargroei vooral tot stand door een goed laatste kwartaal.

Reageer op dit artikel