nieuws

Ondervoeding aangepakt met gebakje

Horeca

Ondervoeding staat hoog op de agenda van instellingen. Om aan de aanpak van ondervoeding een praktische bijdrage te leveren heeft foodservice groothandel Deli XL samen met experts een nieuw product ontwikkeld: een energie-en eiwitverrijkt gebakje.

Ondervoeding aangepakt met gebakje

Uit onderzoek is gebleken dat één op de vier patiënten ondervoed is. Verschillende stuurgroepen en commissies hebben dit onderwerp inmiddels dan ook hoog op de agenda van instellingen staan. Al in 2000 was er een landelijk project en in 2006 volgde een project van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Ook de foodwereld springt in op het probleem van ondervoeding. Zo introduceert Deli XL op Valentijnsdag haar ‘Bouwsteentjes‘. Dit zijn gebakjes waarmee het aanbod aan lekkere dieetvoeding wordt vergroot, waardoor eten weer plezierig wordt voor de patiënt of cliënt, aldus de groothandel.

‘Wij vinden het belangrijk dat ook dieetvoeding voor patiënten in ziekenhuizen en bewoners in instellingen aantrekkelijk is en lekker smaakt’ , vertelt Lucas Roskam, verkoopdirecteur Institutioneel bij Deli XL. ‘Onze klanten merken in de praktijk dat patiënten en bewoners dieetvoeding vaak niet volledig consumeren. Jammer, want zij hebben deze voeding juist nodig om aan te sterken.’

Daarom heeft Deli XL, samen met FoodQuest en Patisserie Unique een aanvulling op deze vloeibare dieetvoeding ontwikkeld in de vorm van een gebakje. De groothandel gaat twee verschillende varianten van het Bouwsteentje leveren, in de smaken banaan en aardbei, verrijkt met extra energie, eiwit, vitamines, mineralen, spoorelementen en voedingsvezels.

Reageer op dit artikel