nieuws

Onderzoek CBS: Kroeg populair bij jongeren

Horeca

Een groot deel van de jongeren tussen de vijftien en 24 jaar bezoekt regelmatig cafés. Dat blijkt uit maandag uitgebracht onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) naar het gedrag van de jeugd. Ruim tweederde van de jeugd is minstens een keer per maand in de kroeg te vinden terwijl eenderde van de jongeren een keer per week een bar bezoekt.

Vooral onder jonge mannen vanaf achttien jaar is het café populair. De helft van hen zit wekelijks in de kroeg en drie van de tien doen dit een tot drie keer in de maand. Van de vrouwen boven de achttien zegt ongeveer 35 procent wekelijks een café te bezoeken.

Van de jongens en meisjes tussen de vijftien en zeventien jaar bezoekt respectievelijk 25 en 21 procent wekelijks een bar. Ook de disco is populair onder de jeugd. Van de meisjes tussen de vijftien en zeventien gaat 55 procent minstens een keer per maand naar een dansgelegenheid. Bij jongens doet 42 procent dat. Bij de mannen en vrouwen tussen de achttien en 24 jaar liggen die percentages bij mannen en vrouwen op respectievelijk 65 en 55 procent.

Reageer op dit artikel