nieuws

Onderzoek docentenstages in horeca

Horeca

Er komt een onderzoek naar de realisatie van docentenstages in horecabedrijven. Docentenstages moeten uiteindelijk leiden tot een betere aansluiting tussen het onderwijs en de beroepspraktijk.

Onderzoek docentenstages in horeca

Dat meldt het scholengemeenschap Zadkine in Rotterdam. Deze docentenstages zouden moeten bijdragen aan de professionele vakmatige ontwikkeling van de docenten in het MBO-horecaonderwijs en zou moeten leiden tot een betere aansluiting tussen het onderwijs en de beroepspraktijk, zo meldt adjunct-directeur A.W. Venderbos.

Digitale enquête
In de eerste fase van het onderzoek zal er over ruim een maand een digitale enquête worden uitgezet onder directies van horeca-afdelingen van ROC’s, docenten en een aantal geselecteerde horecabedrijven. Deze enquête moet inzicht geven in de verwachtingen van de betrokken partijen over de invoering van docentenstages.

Vertaling naar toepassing
Ergens in de tweede helft van het jaar moet een vertaling worden gemaakt naar een toepassing van docentenstages binnen de horeca-afdelingen van de ROC’s. Alles op basis van de uitkomsten in de enquête uit de eerste fase.

Gecertificeerde systematiek
Uiteindelijk moet er een gecertificeerde systematiek komen voor docenten die een bedrijfsstage in een horecabedrijf doorlopen. Zadkine verwacht eind 2007 het onderzoek af te ronden. Horecabedrijven die willen deelnemen aan de enquête kunnen zich melden via docentenstages@zadkine.nl.

Reageer op dit artikel