nieuws

Onverwacht grote opkomst Harley-Dag

Horeca

Geen vijfduizend Harley-Davidsons zoals verwacht, maar zesduizend. Tel daar nog eens vierduizend andere motoren bij op en ruim zestigduizend bezoekers en het zal duidelijk zijn dat de organisatie van de Harley-dag zondag tevreden was. Zeer tevreden zelfs. Alles zat volgens Peter Bruel van de organisatie dan ook mee. Heerlijk weer, een opkomst die boven alle verwachtingen was en enthousiaste bezoekers. ,,Het was geweldig, fantastisch gewoon”, vertelde Bruel. ,,Op een gegeven moment moesten we zelfs uitwijken naar parkeerplaatsen buiten het centrum omdat we de motoren niet meer kwijt konden. Zo druk was het.’

De Harley-dag in Breda werd dit jaar voor de zestiende keer gehouden en had als thema Back to the Sixties. Liefhebbers van Harleys uit die tijd konden op het Kasteelplein hun hart ophalen bij de vele Pan Heads en Early Shovels.
Voor veel spektakel zorgden de shows van het Buell Stunt Team van Rainer Swartz. Iets rustiger ging het eraan toe bij de MEZZ, waar de tentoonstelling Vizier op 21 Vier een vooruitblik gaf op de komende honderd jaar en in de Grote Kerk aan de Markt waar een foto-expositie was ingericht. Zes podia met live-muziek zorgden verder dat de sfeer nog lang goed bleef.

Reageer op dit artikel