nieuws

Oranjefans kiezen massaal voor kroeg

Horeca

Voor cafés breken volgend jaar gouden tijden aan nu het Nederlands voetbalelftal zich heeft gekwalificeerd voor het WK 2006 in Duitsland. Vooral door het beperkt aantal toegangskaarten en de hoge prijzen kiezen veel supporters voor de kroeg in plaats van het stadion.

Oranjefans kiezen massaal voor kroeg

Dat meldde hoofdredacteur Johan Derksen van het voetbalweekblad VI in het televisieprogramma Voetbal Insite op RTL5. Volgens Derksen zijn er maar een paar duizend kaarten beschikbaar voor Oranjefans. Verder verkoopt de toernooiorganisatie veelal pakketten inclusief eten en drinken, voor prijzen die voor de meeste supporters niet haalbaar zijn.

Om het voetbal met vrienden en bekenden te bekijken, kiezen veel supporters om de verrichtingen van het Nederlands elftal te bekijken in kroegen in eigen land. Vooral de goede prestaties in de voorronde van het Nederlands elftal heeft de oranjekoorts weer flink aangewakkerd. Volgens kenners behoort Nederland tot de favorieten om wereldkampioen te worden.

En dat is goed nieuws voor horecagelegenheden. Het verleden heeft geleerd dat grote voetbaltoernooien cafés een enorme omzetgroei bezorgen. Het meest recente voorbeeld is het EK 2004 in Portugal. Het WK in Duitsland vindt plaats van 6 juni tot en met 9 juli. In december vindt de loting plaats en dan wordt bekend wanneer en in welke stadions Oranje speelt.

Reageer op dit artikel