nieuws

Plunderaars dreigen hotels leeg te halen

Horeca

Plunderaars in New Orleans, Biloxi en Gulfport lijken zich na winkels nu ook te richten op hotels. Ze dreigen hotels in de door de orkaan Katrine getroffen steden leeg te halen. Dat melden diverse internationale nieuwssites.

Plunderaars dreigen hotels leeg te halen

Naast hotels hebben de plunderaars het ook voorzien op ziekenhuizen. De Amerikaanse regering heeft duizenden militairen ingezet om de orde in de door de orkaan Katrina zwaar getroffen steden te handhaven. Een politiewoordvoerder meldt dat plunderaars op het punt staan om naast rustig gelegen supermarkten nu ook toe te slaan in drukke gebieden waar hotels en ziekenhuizen zijn gevestigd.

Hulpverleners proberen de achtergebleven inwoners van New Orleans, Biloxi en Gulfport te voorzien van water en voedsel. Grote trucks met militairen en generatoren rijden de getroffen steden binnen. Over het aantal slachtoffers wordt nog steeds gespeculeerd. Gisteravond liet een woordvoerder in het getroffen gebied weten dat het mogelijk om duizenden doden gaat. In het Windsor Court Hotel in New Orleans alleen al raakten tijdens de orkaan meer dan honderd mensen gewond. Hij gaat hierbij zowel om gasten als hotelpersoneel.

Hotels in de miljoenenstad Houston in Texas zitten inmiddels bomvol met op de vlucht geslagen inwoners uit Louisiana. De voorzitter van de hotelvereniging in Houston meldt dat alle 55.000 hotelkamers volgeboekt zijn. Hij kan niet zeggen hoeveel mensen er verblijven op de kamers.

Reageer op dit artikel