nieuws

Politie: Karadzic wel degelijk in restaurant

Horeca

Radovan Karadzic heeft wel degelijk in april met zijn vrouw in een restaurant in Bosnië gegeten. Dat schrijft de in Sarajevo verschijnende krant Oslobodjenje woensdag op gezag van Zlatko Miletic, een officier van de politie van de moslim-Kroatische federatie binnen Bosnië.

Politie: Karadzic wel degelijk in restaurant

De Britse krant The Guardian had het etentje maandag gemeld. Het bericht leidde tot veel ongeloof onder waarnemers die aannamen dat Karadzic niet het openbaar zou durven verschijnen. Hoofdaanklaagster Carla Del Ponte van het Joegoslavië-Tribunaal lliet weten ‘niet op de hoogte te zijn’ van het uitje, en Karadzic’ vrouw Ljiljana ontkende het bericht.

Maar volgens Miletic heeft de politie ‘geloofwaardige’ informatie ontvangen dat Karadzic en zijn vrouw op 7 april zijn gezien in een restaurant op de weg van Foca naar Gacko, in Servisch gebied in Oost-Bosnië. Miletic zegt dat die informatie is doorgespeeld aan de politie van Republika Srpska.

Reageer op dit artikel